KleurenKracht in De Swollenaer

Inzicht in je eigen kracht dankzij Jeannette Mous

Gebruiksaanwijzing van de persoonlijkheid

ZWOLLE – Werken is de normaalste zaak van de wereld. Kantoorbanen zijn er in overvloed. Maar hoe zit het met de mensen die nét even iets anders doen om brood op de plank te krijgen? In de rubriek Baanbrekend zoekt de Swollenaer mensen op met een bijzondere kostwinning. In deze aflevering: Jeannette Mous van KleurenKracht, kleurenanalist, handlijnkundige en Bachbloesemspecialist. “Het is nogal moeilijk om mij in een vak te stoppen. Maar de paraplu van alles wat ik doe is mensen inzicht geven in hun eigen kracht.”

Jeannette laat op een enthousiaste en overtuigende manier al haar specialismen de revue passeren. Ze schroomt niet haar verhaal kracht bij te zetten met praktijkvoorbeelden. “Heb je al eens een kleurenanalyse gehad? Ga maar zitten…” De vier kleurtypen winter, herfst, lente en zomer worden ieder kort toegelicht en toegepast. Dit is een leuk en leerzaam proces. Er volgt een persoonlijk kleding- en stijladvies dat helpt uw eigen uitstraling kracht bij te zetten.”En het mooiste is, u hebt de rest van uw leven zelf de regie over welke uitstraling u wilt neerzetten, met behulp van kleding, make-up en haarkleur.” Maar een kleurenanalyse bij Jeannette betekent meer dan ontdekken welke kleur trui je goed staat. Aan het kleurtype koppelt zij karaktereigenschappen van een persoon. “Ieder mens heeft een eigen unieke uitstraling die bij zijn energie en kracht hoort. Samen met de klant probeer ik die kracht te vinden en met behulp van een kleurenanalyse te laten zien hoe ze die kunnen accentueren. Daar kunnen ze vervolgens zelf mee aan de slag.”

Handlijnkunde

Een andere manier om mensen te helpen meer zelfinzicht te krijgen, vond Jeannette in de handlijnkunde. Hiervoor volgde zij een studie van drie jaar in Groningen. Dat handlezen associaties oproept met mensen die kunnen zien wanneer iemand dood zal gaan vindt ze jammer. “Het eerste wat je in de opleiding leert is dat handlijnkunde niet ‘wazig’ is. Handlezers voorspellen geen toekomst. We kunnen zien hoe een persoon tot nu toe zijn leven heeft ingevuld.” Jeannette vult een handlezing aan met haar kennis van astrologie. “Met de geboortedatum van een persoon kan ik bepalen wat voor ‘printplaat’ die heeft meegekregen en vervolgens kijk ik in de handen wat hij of zij ermee heeft gedaan. De handen weerspiegelen persoonlijke kwaliteiten, mogelijkheden en beperkingen. Een gebruiksaanwijzing van de persoonlijkheid; van wie we zijn.”

Bachbloesem

“Toen ik had geleerd zaken te signaleren bij mensen, wilde ik iets met die signalen doen”, zegt Jeannette. Hierdoor kwam zij in aanraking met Bachbloesems. “Bachbloesemtherapie helpt de disbalans in het leven van mensen te stabiliseren. Iedereen is in staat om in harmonie te leven met zichzelf en zijn omgeving, mits zij bereid zijn kritisch naar zichzelf te kijken. De bloemenextracten helpen hierbij.” Mensen die voor Bachbloesemtherapie komen lijden bijvoorbeeld onder depressie. Dit kan voortkomen uit een sterke afhankelijkheid van gezelschap van anderen. Die aanhankelijkheid komt vaak voort uit angst. Door in de juiste volgorde de juiste bloemenextracten in te nemen en door de intensieve persoonlijke begeleiding van Jeannette kan men stapje voor stapje terug gaan naar de oorsprong van de problemen. “Je moet het zien als een kist waarin je gedurende lange tijd je angst hebt weggestopt. Daarvoor in de plaats komt aanhankelijkheid en als dat misloopt depressie. Met de juiste ‘druppeltjes’ en een kritische blik naar jezelf kan je stapjes terugnemen en langzaam die kist openmaken, zodat je weer in contact kan komen met je eigen kracht.”

Bereikbaar

Tot tien jaar geleden werkte Jeannette nog in de commerciële wereld. Toen zij een ernstig auto-ongeluk kreeg moest ze stoppen met haar baan. “Het lot heeft me gedwongen afscheid te nemen. Toen ik in aanraking met kleurenanalyse, kwam ik tot de ontdekking dat ik mezelf lange tijd heb onderdrukt. Functioneren in die commerciële wereld heeft me altijd veel moeite gekost en ik begreep nooit waarom. Maar toen ik erachter kwam dat ik daar niet in mijn kracht was, werd het duidelijk.” Sinds enige tijd runt Jeannette daarom met plezier en succes een eigen bedrijf. “En dat loopt erg goed. Zo zie je, als je weet waar je kracht ligt, gaat het vanzelf. Dat is bereikbaar voor iedereen.”

Bron: De Swollenaer (pdf)