Kapperscursus

Wat wordt er van u gevraagd als kapper?

Het kleuren, verven en oplichten van haar is steeds populairder aan het worden, zowel voor vrouwen als voor mannen. Tegenwoordig verf je je haar niet meer alleen om grijs haar te verdoezelen, maar (ook) om je persoonlijke uitstraling te veranderen. Mensen wisselen ook vaker van kleur, voor de variatie. Dat vraagt om creativiteit van u als kapper.

Hoe kunt u aan die verwachting voldoen?

Maar hoe weet u welke kleuren passen bij uw klant? Vergissingen zijn achteraf niet of nauwelijks te herstellen en zorgen voor een ontevreden gevoel bij uw klant en onzekerheid bij u als kapper. Ik heb een cursus ontwikkeld om de kleurkeuze voor u en uw klant te verduidelijken.

Wat houdt mijn cursus in?

Het uitgangspunt is de kleurenleer en de harmonie tussen het eigen persoonlijke kleurengamma en de kleuren die je toevoegt door middel van met name haarkleur. De cursus stelt u als kapper in staat te testen tot welke kleurgroep uw klant behoort. Deze kleurgroep bepaalt welke haarkleuren uw klant flatteren en welke juist niet. Ik lever bij de cursus materialen mee waardoor u het resultaat direct kunt tonen aan uw klant.

Wat is de cursusopzet?

De cursus duurt een dagdeel en bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de cursus kan persoonlijke begeleiding en een nazorgtraject worden gekoppeld. Iedere cursist krijgt na afloop een naslagwerk. De toepassing van de kleurenkennis is eenvoudig en op de praktijk gericht.

Wat zijn de voordelen voor u?

De voordelen op een rij voor u als kapper:

  • U kunt de klant een unieke extra service aanbieden;
  • Snel en aantoonbaar resultaat door middel van de meegeleverde materialen;
  • Het juiste kleuradvies levert een mooi resultaat op en dus een tevreden klant;
  • Uw salon onderscheidt zich van andere kapsalons.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met mij op voor meer informatie!