19 dec 2010

Een vrouwelijke Bloesem-client schrijft

No Comments klanten_vertellen

Op mijn werk waren nogal wat problemen waardoor ik niet lekker in mijn vel zat.  Jarenlang ben ik bezig geweest om mijzelf naar de afgrond te helpen. Hierdoor heb ik een heftige burn-out gekregen. Had nergens zin in, was op iedereen boos (ook op mijzelf) en was continu moe en dan bedoel ik ook echt moe. Het leek wel of de fut eruit was. Het was een leeg gevoel. Dit heb ik jaren volgehouden totdat de bom echt barstte.

Door mijn zus ben ik in contact gekomen met Jeannette. Jeannette heeft met mij een afspraak gemaakt om bij haar in therapie te gaan. Ik wist niet wat mij te wachten stond dus ben erheen gegaan en dacht “ik zie wel”. Het eerste gesprek met Jeannette was zeer prettig. De uitleg die ze mij gaf over hoe Bloesemtherapie werkt sprak mij zeer aan.

Je krijgt elke keer een flesje met Bloesemdruppels mee die je dagelijks moet innemen. Elke 4 weken had ik een afspraak met Jeannette en bespraken wij wat de Bloesemdruppels deden met mij en hoe ik daar mee omging. Jeannette vertelde mij dat ik de gevoelens moest opschrijven in een soort dagboek. In het begin had ik daar veel moeite mee aangezien ik niet zo’n schrijver ben (en al helemaal niet over mijzelf). Later ging dat beter. Zo kun je namelijk je gevoelens terug lezen zei Jeannette.

Door de gesprekken met Jeannette wist ze wie ik werkelijk was (ben). Hierdoor weet ze ook welke druppels je nodig hebt om zoals Jeannette het zegt de jassen uit te trekken. Door de jaren heen heb ik verschillende jassen aan gedaan (spreekwoordelijk) om mijzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze gesprekken waren soms heftig en confronterend maar met de begeleiding van Jeannette was de pijn van korte duur. Door deze confrontaties kon ik steeds beter omgaan met situaties. Ook begreep ik mezelf beter en verdween de pijn van dat stukje.

Jeannette zei tegen mij of ik wel eens tegen mijn innerlijk kind sprak. Aangezien ik wist wat ze bedoelde moest ik met nee antwoorden. Nu gaat dat goed en spreek nog steeds met mijn innerlijk kind. Als ik met mijn innerlijk kind praat word ik daar heel rustig van. Het klinkt misschien gek maar toch is het waar.

Mede dankzij de Bloesemtherapie van Jeannette heb ik mijzelf weer gevonden en weet nu weer waar het allemaal omdraait.

Tags: , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
Comments are closed.