03 nov 2010

Een vrouwelijke Bloesem-client schrijft

No Comments klanten_vertellen

Kleurenkracht = Levenspracht!
Dat is letterlijk het eerste wat in me opkomt terugdenkend aan mijn gevolgde therapie bij Jeannette. Kleurenkracht is de naam die Jeannette heeft gekozen waar zij voor staat. Kleuren zijn er in ontelbare nuances net als ieder mens verschillend en uniek is. Zoveel er aan kleur is, zoveel is er ook aan situaties, angsten, periodes, belemmeringen waar je tegen aan kunt lopen wat je belemmerd in je dagelijks bestaan. Kracht staat voor mij voor de persoon Jeannette, de oprechtheid en de integriteit waarmee zij als therapeut kan spiegelen.

Zaken waar ik persoonlijk erg veel last van heb gehad zijn onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel, twijfel aan wie ik ben, wat bij me past en welke (belangrijke) beslissingen ik het best kan nemen. Daaraan ten grondslag liggen patronen vanuit mijn opvoeding met daarbij een 15 jaar verwerking van een aantal heftige situaties. Als je gewend bent altijd na te moeten denken, te analyseren om te overleven vermeerderd met een gevoel dat je geluk en voorspoed niet waard bent, wordt het rond je 30ste niet makkelijker. Om je heen zie je mensen relaties krijgen en kinderen, carrière maken, een huis kopen, verre reizen maken. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Steeds heb ik het gevoel gehad minstens 10 jaar ouder te zijn. Een heleboel leuke dingen die mensen doen van hun 15e tot 30e heb ik gemist. In plaats daarvan heb ik een rugzak aan levenservaring waarmee ik NU mijn voordeel kan doen! De grootste en mooiste les die ik bij Jeannette heb geleerd is het kind in mezelf te voelen, haar te koesteren en in de rest van mijn leven mee te nemen. Met behulp van meditatie en oefeningen is het gelukt te voelen hoe het is om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je bent nooit alleen, je hebt altijd jezelf. Bevrijdt van de slachtofferrol, die plaats heeft gemaakt voor een regisseursrol.

Door de Bloesemdruppels en de therapeutische gesprekken kon ik telkens een stapje verder komen. De druppels zorgen ervoor dat je de patronen die je zelf moet doorbreken ook kúnt doorbreken, omdat ze herkenbaar worden. Herken, Erken en Accepteer is een zin die het makkelijker maakt dingen los te laten. De Bloesemdruppels zorgen niet voor nóg meer heftigere emoties. Zie het innemen van de druppels als een veilig vangnet en durf er op te vertouwen. Ondertussen moet je jezelf wél in de spiegel aan durven kijken. Dat is niet altijd gemakkelijk en zeker niet altijd leuk. Vaak was ik na de therapie erg moe en emotioneel. Dan komen er dus dingen los die je op moet schrijven en kunt gebruiken voor de volgende therapiesessie. Alles, maar dan ook écht alles kun je in vertrouwen met Jeannette bespreken. Dat is een absolute voorwaarde wil je je doel bereiken.

Ik zal niet twijfelen opnieuw naar Jeannette toe te gaan als ik zou voelen dat ik ‘terugval’. Kleurenkracht staat voor Levenspracht!

Tags: , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
Comments are closed.